Bireysel Sulama Projesine Tam 500 Bin TL Hibe Verilecek!

Ülkede üretimin desteklenmesi için ekonomik anlamda destek vermeye hazırlanan hükumet, 1 ocak 2018 den itibaren hibe programları çerçevesinde basınçlı sulama sistemleri projelerine %50 destek vererek bu tutarın net 500 bin TL olduğunu belirtildi. Buna göre bireysel olarak hazırlanan projelerin kabul edilmesi için kişilerin özgün olarak sulama projesi hazırlaması gerekiyor.

Bireysel Sulama Projesi

Proje kapsamında verilecek olan ücretler 1 milyon TL üzerinden %50 olarak hibe şeklinde verilecek. Başvurusu uygun görülen bireyler ile hibe sözleşmesi imzalanacak. Bu projede basınçlı sulama sistemi dahilinde bölgedeki ekonomik faaliyetlerin artırılması amaçlanıyor. buna göre sözleşmeden sonra 60 gün içinde sistemlerin ilgili bölgeye kurulması amaçlanıyor. Hibe tutarlarını karşılayan ise Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olup, gençlerin ve iş kurmak isteyen bireylerin, bu projelerde bir an önce olmaları çağrısında bulunuldu.

Sulama sistemleri projelerinde başvuruların 1 Ocak 2018 başladığını ve 1 Mart 2018 tarihinde sona ereceğini belirtelim. Özellikle sulama projelerini destekleyen bölgeler arasında ilk sırada Karadeniz bölgesi gelmekte. Başta fındık bahçeleri ve tarım arazileri gelerek, bu arazilerin sulama sistemleri sayesinde daha da verimli olacağı beklentisi hakim.

Projeye Son Başvuru 1 Mart 2018

Ocak ayından itibaren başvuranların sayısı giderek artmakta olup, 1 Mart 2018 tarihinde projeye son başvurular alınacak. Başvurular ise şahsen olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık il müdürlüklerine yapılacak. Bu sulama projelerindeki amacın ülkemizde yaşanan kuraklıklar ve mevsimsel değişimlerden dolayı olduğunun altını çizelim. Özellikle Karadeniz bölgesindeki fındık bahçelerinin sulama anlamında yetersiz kalması ve kivi gibi bir çok tarım ürünlerinin sulama açısından tehlikeli sürece girmesi bu projelere verilen önemin giderek artmasını sağlamakta. Bildiğiniz gibi tarımda sulamanın en önemli etkisi verimin artırılması olduğu için ülkemizde üretimin düşmesi nedeni ile hükumetin bunun gibi bir çok desteğe önem verdiğini belirtelim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir