Devlet Destekli Konut Kredisi Verilecek! Ev Kredisi Faiz Oranları 2018

Ev kredisi faiz oranları 2018 yılı için bir önceki yıla göre biraz yukarıda seyretmekte. Çoğu bankalar ise devlet ile anlaşma yoluna giderek, ev sahibi olmayı düşünenlere devlet destekli konut kredisi verecek! 2018 ortalarında gerçekleşmesi beklenen bu desteklerden herkes yararlanacak.

Ev Kredisi Faiz Oranları 2018

Konut kredisi diğer adı ile ev çoğu yerde mortgage kredi başvurusu olarak geçmekte. Bankalar bireylere ev sahibi olmaları için bir çok fırsat vermektedir. Bunlardan biri de düşük faizli konut kredileri olarak sunulmakta. Tüketiciler ise her hangi bir bankadan kredi risk durumuna ve evin değerine göre kredi başvuru sonucunu vermektedir. Kredi sonucunu belirleyen faktörlere bakıldığında krediyi alacak olan şahsın kredi notu, evin maddi değeri, evin risk durumu ve talep edilen kredi tutarı asıl rol oynar.

konut kredisi faiz oranları 2018

Örnek bir konut kredisi hesaplama yapmak istediğimizde ev için gerekli olan tutarın 100.000 TL olduğu ve vade süresini de 5 yıl olarak yani 60 ay vadeli konut kredisi faiz oranlarına bakalım. Hesaplama ekranlarımızda en düşük konut kredisi faiz oranı 2018 yılı için %1,13 çıktığını ve kademeli olarak diğer bankalara göre artırıldığını fark ediyoruz. Bu da geri ödenen tutarın 5 yıl sonunda 140.000 TL olduğu ve aylık taksit tutarının 2300 TL den başladığını fark ediyoruz.

Devlet Destekli Konut Kredisi Verilecek!

Hükumetin vatandaşlara ev konusunda bankalar ile ortaklaşa yürüttükleri çalışmaların ağustos 2017 de sonuçlandığını daha önceleri belirtmiştik. İnşaat ve konut sektörüne yapılan yatırımlar meyvelerini vatandaşlara yavaş yavaş vermeye başladı. Zira ev sahibi olmak isteyip de parasını yeterli düzeyde toplamayan bireylere devlet, toki evlerini düşük faizler karşılığında ve uygun vade seçenekleri dahilinde peşinatsız ev kredisi açacak. Kira öder gibi sunacağı bu evleri, yurdun tamamında il ve ilçelerde hizmet ile açacak.

Daha önceleri ise yürürlüğe giren kapsama bakıldığında 30.000 TL tutarında devlet destekli konut kredisi alabileceğinizi belirtelim. Burada 15.000 TL eşiniz adına kalan tutar olan 15.000 TL de kendi adınıza devlet tarafından yatırılmaktadır.

Devlet Destekli Konut Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılacak?

Burada dikkat edilmesi gereken noktalara bakarsak ev almayı düşünenlerin, devlet katkı paylarından faydalanmaları gerekiyor. Bunun için anlaşmalı bankalar kapılarını açmakta. Bu bankalara başvuru yaparak, hızlıca faydalanabilirsiniz. Öncelik kamu bankaları başvuruları alıyor sonrasında duruma göre devreye özel bankalar giriyor. Devlet yani kamu bankaları ise T.C. Ziraat bankası, Türkiye Vakıflar bankası, Halk bankası olarak karşımıza çıkıyor.

En önemli etkenlerden biri de alacağınız konut kredisi faiz oranlarının çok düşük ve vade sürelerinin 10 yıl üzeri olmasıdır. Devlet desteklerineden konut bazında yararlanmak için anlaşmalı bankalar üzerinden hesap açarak düzenli bir şekilde ödeme yapılması gerekiyor. En az sistem 3 yıla izin veriyor ve taahhüt ettiğiniz ilgili tutarları yatırmanız gerekmektedir. Düzenli bir şekilde ödeme yapmayan veya erteleyen bireylerin durumu sistem otomatik olarak çıkarmakta ve ödediğiniz tutar aynen geri iade edilmekte.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir