Eğitim Kredisi Nedir

Eğitim Kredisi Nedir? Nasıl Başvurulur?

Eğitim kredisi adından da anlaşılabileceği üzere öğrencilerin eğitim odaklı başvurabilecekleri bir ihtiyaç kredisi çeşididir. Üniversite ve yüksek lisans öğrencileri bir bireysel kredi çeşidi olan eğitim kredisinden faydalanabilirler. Bu krediden öğrenci çocuğu olan ebeveynlerde faydalanabilmektedir. Elbette eğitim kredisi başvurusu yapmak ve onay almak için bazı şartlar bulunmaktadır. Eğitim kredisi şartları için yazılarımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Eğitim Kredisi Şartları

  Eğitim kredisinden faydalanabilmek için öncelikli şart belgelenebilir yani kanıtlanabilir bir gelirinizin ve sigortanızın olması gerekmektedir. Öğrenciyseniz ve iş durumunuz (kanıtlanabilir gelir) yok ise, bu krediden faydalanamazsınız ki eğitim kredisi, genellikle bireyin ebeveynleri tarafından başvurulan bir kredi çeşididir. 18 Yaşından küçük çocuğunuz için okul için eğitim giderlerini belgeleyerek, eğitim kredisi başvurusunda bulunabilirsiniz. Eğitim kredisi başvurusu için kredi notunuzun da risksiz aralıkta bulunması da bir şarttır. Bunun haricinde ekstra bir şart gerekmemek ile birlikte, eğitim kredisini ihtiyaç kredisi adı altında birçok banka sunmaktadır ve vade imkanı da oldukça yüksektir. Eş ve düzenli taksitlerle aldığınız eğitim kredisini istediğiniz vade sayısına böldürüp, ödeyebilirsiniz. Belirttiğimiz şartları sağlayıp başvuru yaptığınızda, banka tarafından muhtemelen kredi talebiniz onaylanacaktır.

  Eğitim kredisi başvurusu için şubeye gitme derdiniz yok. İnternet üzerinden başvuru yapabilir ve süreci takip edebilirsiniz. Eğitim kredisi ile doğal olarak eğitim üzerine harcamalar yapabilirsiniz ve bunu kredi talebi öncesi belgelemeniz gerekmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir