Ev Almayı Düşünenlere 15 Bin TL Destek Devletten!

Ev almayı düşünenler ve şimdiden yatırıma geçmek isteyenler, açacağınız banka hesabı sayesinde düzenli ödemeler dahilinde devletin de sizlere destek verdiğini hatırlatalım. Devlet destekli konut alımında belirlenen destek tutarı ise 15 bin TL. Üstelik açtığınız banka hesabına eşinizi de kattığınızda desteğin tutarı 30 bin TL olacak!

Ev Alana En Az 15 Bin TL Destek

Geçen yıl hizmete giren konut hesabı sayesinde binlerce kişi, ev sahibi olmak için düzenli olarak ödeme yapmakta. Bankalara yatırılan paralar dahilinde ilgili şartları taşıyıp, düzenli ödeme yapanlara üstelik devlet de destek veriyor.

İlk olarak verilecek tutar ise 15 bin TL olmakta. Üstelik eşinizi de bu hesaba ortak edip, onunda bankaya düzenli ödeme yapmasını sağladığınızda ilgili destek 30 bin TL olmakta. İlgili bankalarda en az 3 yıl olmak şartı ile düzenli birikim yapanlara, vakti zamanında ev alma aşamasına girdiğinde devlet katkısı devreye girmekte. Ev satın alımına teşvik ve tasarrufları artırma amacına yönelik yapılan bu çalışma ile hem ev sahibi olabiliyor hem de düzenli birikim sayesinde kumbara hizmeti gibi para biriktiriyorsunuz. Üstelik bu yaptığınız birikime devlet katkısı da veriliyor.

Üst limit olarak 15 bin 750 TL olarak belirlenen konut yardımı için, asıl etken birikim vadesinde bitiyor. Yani birikim vadesi ne kadar uzun olursa katkı o kadar artmakta. Bunlara ek olarak devlet konut yardımı için faiz oranlarını dibe çekmekte ve düşük stopaj vergisi almakta. Şartlar arasında ilk kez konut alacak olanlara öncelik veriliyor. Devlet katkısı birikim hesabında toplam tutarın yüzde 20 sini ve azami olarak 15 bin lirayı geçmeyecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir