Güneydoğu’da Petrol Beklentisi Giderek Yükseliyor!

TPAO (Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı) tarafından yapılan yazılı açıklamalarda Güneydoğu bölgesi başta olmak üzere Diyarbakır, Adıyaman, Batman ve Adana sınırları içinde yer alan ve büyüklükleri 15 bin 280 hektarla 61 bin 737 hektar olan alanlarda petrol bulma beklentisinin yüksek olduğu belirtildi.

6 Saha İçin Petrol Arama İzni Verildi

Resmi gazetede yayımlanan bilgiye göre arama iznini alan TPAO, konu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Özellikle 6 saha içinde Diyarbakır’ın petrol bulunma olasılığı yüksek. Diyarbakır’ın çevre ilçelerinde aranacak olan petrol bulunma ihtimalinin yüksek olduğu belirtildi. Aranacak olan ilçeler arasında başta Ergani olmak üzere, Bismil ve Adıyaman da bulunuyor!

TPAO yetkililerinden edinilen bilgilere göre Türkiye’de enerji konusunda dışa bağımlılık artık son bulunacak. Zira petrol bulunma ihtimali oldukça yüksek. Geçmiş yıllarda bu ilçelerde arama sonucunda bir takım bulgulara rastlanıldığı bilinmekte ancak asıl etkenin petrol ile beraber nükleer enerji çalışmalarında kullanılacak ürünlerin de bulunabileceği.

Bildiğiniz gibi nükleer reaktörlerde kullanılan uranyum konusunda Türkiye madencilik alanlarında önemli bir rezervi bulunuyor. Söz konusu uranyum ve petrol rezervleri bakımından Türkiye sıralamada üstlerde yer almakta!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir