Günlük Para Çıkışı Olan Hisseler

Borsada bist 30 – 50 ve 100 için günlük para çıkışı olan hisseler arasında ilk 36 hissenin hangileri olduklarına bakabilirsiniz. Borsadan para kazanma niyetinde olanlar, günlük analizlere dikkat etmeleri gerekiyor. Bunlardan biri de günlük hangi hisselerden para girişi veya çıkışı olduğuna bakmak.

Günlük Para Çıkışı Olan Hisseler Hangileri?

Gündelik bazda sizlere vermiş olduğumuz aşağıdaki ekran görüntüsünde, ilk 36 hissenin bist 30, 50 ve 100 şirketleri arasındaki hisseleri kapsamakta.  Görüntülerde günlük para çıkışı olan hisselerin başında ekgyo, garan, eregl, glyho ve otkar gelmekte. Özellikle son aylarda otkar cephesinde önemli grafikler mevcut. Tradeler ve matriks verilerine göre çıkarılan günlük para çıkışı olan hisseler, yatırımcılar için oldukça önemli. Nedeni de bir yatırımcının hisse senedi seçiminde alım esnasında ne kadar giriş ve çıkışının olduğuna bakarak, analiz yapma becerisine sahip olması onun adına olumlu bir sinyal getirebiliyor.

Borsadan Para Kaybetmek Mümkün Mü?

Para kazanmak gibi para kaybetme olasılığı da olduğunu bilmenizde fayda var. Özellikle küçük yatırımcıların para kaybetme oranı %80 civarı gibi büyük bir rakama denk gelmektedir. Zira küçük yatırımcılar, borsaya girdiği ilk anlarda yorumlara göre karar vermektedir. Hatta gün içinde yükselen bir hisseye girerek, yüksekten aldığını hissettiği anda almış olduğu fiyatın çok gerisinde ayrıştığını görecek ve zarar ile ayrılmak isteyecektir. Bu nedenle çoğu küçük yatırımcılar, bir hevesle girdiği borsa serüvenine büyük kayıpla çıkarak vedalaşır.

Borsa uzmanlarına göre hisse senedi elinde olan yatırımcı asla kaybetmez ta ki elindeki senedi almış olduğu fiyatın altında satışa bırakırsa. İşte bu yüzden uzman borsa yatırımcıları kısa vade yerine uzun vadede yatırım stratejisi yaparak hisse senedi seçer.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir