İcralık Olanlara Kredi Veren Bankalar

İcralık olanlara kredi veren bankalar sayesinde, avukatlık olmuş ve icraya düşmesine az kalan ya da icralık olan kişilerin mevcut borcundan kurtulması ve hapis, haciz tarzında cezaların ortadan kalkmasını sağlamaktadır.

İcra takibine düşen kişilerin üzerinde bulunan gayrimenkul ya da taşıt veya kişinin düzenli gelir belgesi varsa icra takibinin kaldırılması için bankalara başvurabilmektedir. İcra takibinin kalkması için verilen kredi şartını sağlayan kişiler, 100.000 TL’ye kadar kredi alabilmektedir.

İcralık olanlara kredi veren bankalar: Odeabank, Şeker Bank, QNB Finansbank, ING Bank, Ziraat, Garanti BBVA, Aktif Bank, TEB ve Yapı Kredi’dir.

İcralık Duruma Düşen Kişilerin Yapması Gerekenler Nelerdir?

İcralık olan kişilerin yapması gerekenlerin en önemlisi, bilinçsiz bir şekilde borç ve kredi almaktan vazgeçilmesi ve bulunan borcun gözden geçirilmesi gerekmektedir. Bilinçsiz şekilde kredi alınıp, daha sonrasında ise kredilerin ya da borçların ödenmeyip birikmesi nedeniyle icralık olan kişiler, devamlı olarak kredi çektikleri ve ödeyemedikleri borçları için kredi notunu düşürmektedir. Kredi notu düşen kişiye, bankaların hiçbiri kredi vermemektedir.

Bu nedenle kişilerin ilk önce üstünde olan icra borcunu temizlemelidir. İcralık olanlara kredi veren bankalar tercih edilebilir. Senet karşılığında kredi veren farklı firmalara da başvurulabilir.  Tüm bunların sonucunda, kredi notu yükselen ve kişilerin ihtiyacı olduğunda kredi almasına olanak sağlanacaktır.

İcralık Olanlar Nasıl Kredi Çekebilir?

      İcralık olanlara kredi veren bankalar aracılığıyla kredi çekebilmesi için,

  • Bankaya borç yapılandırma üzerine başvurulur (düşük taksitli ve uzun vadeli)
  • Kredi notu yeterli değilse kefil istenebilir
  • Kefilin yanında ipotek de istenebilir (arsa, araba, ev vb.)
  • Ödeme koşulları ve kredi miktarı hesaplanır
  • Kredi talebi sonuçlandırılır.

İcralık olan kişinin kredi çekebilmesi için bu adımlar takip edilmektedir. Fakat çoğu banka ilk başvuruda reddedebilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir