İhtiyaç Kredisi Şartları

Acil ihtiyaçların karşılanabilmesi için bankalar tarafından verilen krediye ihtiyaç kredisi denir.  İhtiyaç kredisi genel olarak tüketici kredisi ismi ile de bilinmektedir. Nakit ihtiyaçları için tercih edilen kredinin alt seçenekleri de bulunmaktadır. Bunlar tatil kredisi, eğitim kredisi, evlilik kredisi ve eşya kredisi gibi çeşitlenmektedir. İhtiyaç kredisi genel olarak 36 aya kadar devam eden vade seçenekleri ile verilmektedir. Aynı zamanda bankalar tarafından verilen bu krediyi kullanabilmeniz için bankacılık siciliniz oldukça önemli olmaktadır.

İhtiyaç Kredisi Nasıl Alınır

Acil nakit ihtiyaçları için bankalardan talep edilen ihtiyaç kredisini alabilmeniz için internet üzerinden ya da direk olarak bankaya giderek ihtiyaç kredisi almak için talepte bulunmanız gerekmektedir. Siz talepte bulunduktan sonra banka sizinle alakalı inceleme başlatacaktır. Başvuruda bulunduğunuz bankanın ihtiyaç kredisi vermek için gerekeli olan özelikleri taşımanız halinde kredi talebiniz onaylanacaktır.

İhtiyaç Kredisi Almanın Şartları Nelerdir

Bankalar tarafından tüketicilere sağlan ihtiyaç kredisi fırsatından yararlanabilmek için bir takım şartları yerine getiriliyor olmanız gerekmektedir. İlk olarak ihtiyaç kredisinden faydalanabilmeniz için kredi notunuza bakılmaktadır. Kredi notu en riskli, orta riskli, az riskli, iyi ve çok iyi olarak 5 bölümde derecelendirilmektedir.  En riskli ve orta riskli grupta bulunan kişilerin ihtiyaç kredisi alabilme ihtimali oldukça düşük bir seviyede bulunurken az riskli olan kişilerin kredi alabilme ihtimali bulunmaktadır. İyi ve çok iyi grupta olan kişiler ise gelir durumlarında herhangi bir sorun olmamsı halinde oldukça rahat bir şekilde ihtiyaç kredisi kullanabilirler.  Bankadan kredi, talebinde bulunduğunuz zaman bankaya yapacağınız taksit ödemesi 1000 TL ise sizin gelirinizin aylı düzenli olarak en az 2000 TL olması gerekmektedir. Yani banak kredi vermeden önce uygulanabilecek taksit oranının kişinin gelirinin yarısı kadar olmasına dikkat etmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir