İşyeri Kredisi Nasıl Alınır? Kredi Başvuru Şartları Neler?

Hayalinizde işyeri açmak ve işinize tüm sadakatiniz ile bağlı kalarak büyütmek istiyorsunuz ancak yeterli sermayeyi bir türlü bulamadınız! Ancak üzülmenize gerek yok ; bankalardan işyeri kredisi alabilirsiniz. Üstelik kosgeb aracılığı ile başvuru yaptığınızda faizsiz kredilerden de yararlanabilirsiniz.

İşyeri Kredisi Nasıl Alınır?

İşyeri kredisi diğer adı ile kobi kredisi olarak da adlandırılmaktadır. Ülkemizde tüm bankalar tüketicilere kobi kredisi başvurusu sonucuna göre uygun faiz oranları karşılığında kredi temin etmektedir. Vade süreleri ise ihtiyaç kredisi şeklinde vade süresi çıkarmakta bankalar. Bu nedenle kobi kredilerinde azami vade süresi 48 ay olarak karşınıza çıkıyor.

İşyeri kredisi almak isteyenler 2 farklı türden başvuru yapabilir. Bunlardan ilki, herkesin denediği gibi bankaların yolunu tutmak ancak bankalardan bankaya göre faiz oranları değişiyor. Özellikle sizler en uygun krediyi bulmak istiyorsanız, bankaların kredi faiz oranlarını karşılaştırıp uygun kredi bulabilirsiniz. Ancak bir çok banka belirli aylarda kredi kampanyaları düzenleyerek, bireylere uygun işyeri kredisi verebiliyor. Kredide en önemli etkenin faiz oranları olduğunun altını çizelim.

Diğer bir yöntem ise herkesin takip ettiği ; faizsiz kredi. Bu krediden yararlanmak için kosgeb’e kayıt yaptırmalı ve hükumetin esnafa destek kredi kampanyalarını takip etmelisiniz. Buna baktığımızda her 6 ayda bir esnafa faizsiz kredi konusu gündeme gelmektedir. Başvurular ise kosgeb aracılığı ile alınmaktadır.

İşyeri Kredisi Şartları Neler?

Şartlara bakıldığında esnaf ve sanatkarlar kooperatiflerine göre bankaların şartları daha hafif kalmaktadır. Zira kooperatifler en az 2 kefil isterken bir takım evraklar da talep ediliyor. Kosgeb ise sıradan belgeleri resmi evrak olarak talep ederek başvuruyu kabul etmektedir. İşyeri kredisi şartları bu nedenle aşağıdaki gibi sıralanabilir;

  • 2 adet kefil ve banka hesaplarına sahip olması
  • Kişinin üzerine mal beyanı olması
  • Tc kimlik fotokopisi
  • Halk bankası üzerinden vadesiz hesap açılması
  • Esnaf sicil kayıt belgesi
  • İş yeri vergi levhası

Yukarıdaki evrakları genelde esnaf ve sanatkarlar kooperatifleri talep etmektedir. Ancak bankalar imza sirküleri ve vergi levhası sadece talep ediyor. Bu nedenle bankaların kredi teklifi daha cazip gelebilir esnaflara.

İşyeri Kurma Kredisi Nasıl Alınır?

Bu krediyi almak için öncelikle başvuru yapmanız gerekiyor. Ön başvurusu kabul edilen bireylerin sonraki aşamada bankalara giderek, ihtiyacınız olan tutarı alabilirsiniz. Ülkemizde iş yeri açmak veya kurmak isteyenler, banka kredileri ile işletmelerini hem büyütebilecek hem de var olan borçlarını kapatabilir. Bunun için banka kredileri her ne kadar önemli görünse de geri ödemelerde sıkıntı yaşamamak adına vade süreleri ve kredi taksit tutarları, esnaflar için oldukça ideal olmalı. Bu nedenle kosgeb kredileri esnaflar açısından oldukça önemli zira her 3 ayda bir geri ödemesi bulunmakta.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir