Kimler Kredi Kullanabilir?

Banka kredisi kullanabilmek için kredi notunuzun iyi olması birinci şarttır. Kredi notu 1 ile 1900 arasında olmaktadır. Bankalar kredi notuna göre en riskli, orta riskli, az riskli, iyi ve çok iyi olarak beşe ayırmaktadırlar.

1 ile 699 arasında ise kredi notunuz en riskli gruptasınız demektir. 700 ile 1099 arasında ise orta riskli olarak gözükmektesiniz.

1100 ile 1499 arasında ise kredi notunuz az riskli konumdasınız. 1500 ile 1699 arasındaysanız iyi durumda ve 1700 ile 1900 arasında ise kredi notunuz çok iyi yerdesiniz demektir. En riskli ve orta riskli grupta olan kişilerin kredi kullanması mucize diyebiliriz.

Az riskli durumda olanlar gerekli belgeler ile kredi çekme olanağı olan kişiler. İyi ve çok iyi olanlar ise kredi çekmekte sıkıntı yaşamayacak kategorideki insanları kapsamaktadır. Kredi notu sorgulama için bankanıza başvurarak öğrenebilirsiniz yada findeks-com’ dan öğrenebilirsiniz.

Kredi çekebilmek için gelir olması gerekir mi

Bankalar birçok kredi için maaşınızın olmasını ve sigortanızın olmasını ister. Maaşınızı kanıtlayabiliyor ve sigortalı iseniz eğer kredi kullanabilirsiniz. Birçok banka çekmiş olduğunuz toplam kredinin aylık taksitinin en az iki katı gelirinizin olmasını ister. Genelde bankaların birçoğu çalıştığınız işte 3 aydır çalışıyor olmanız ve en az 6 aylık sigortalı olmanızı ister. Tabi kredi notunuz iyi durumdaysa bu şartlar esnetilebilir. Memur olanlar ise ne kadar çalıştığı dikkate alınmaz ancak kredi notlarının kötü olmaması beklenir. Bankaların internet şubelerinden kolaylıkla kredi notu öğrenme seçeneğinden işlem yapabilirsiniz.

Kredi kullanabilmek için mevcut şartlar

Öncelikle yasal prosedürlerden biri olan mutlaka 18 yaşını tamamlamış olmanız gerekmektedir. Buna müteakip kredi notunuzun kötü olmaması, kredi ve kredi kartlarınızı zamanında ve düzenli olarak ödemiş olmanız gerekmektedir.

İpotek göstererek kredi çekmek isteyenler ise yazılı olarak eşlerinden rızası alınarak kredi talebinde bulunabilirler. Kredilerde vade en fazla 48 ay olarak gerçekleşmektedir. Vade süresi uzadıkça aylık ödemeniz gereken tutar azalacak ancak toplamda ödeyeceğiniz miktar artacaktır.

Kredi notu öğrenmek isteyenler bankalarını arayıp öğrenebilir ya da internet şubesinden de kredi notu öğrenme bölümünden destek alabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir