2020 Bankaların İnternet ve Mobil Bankacılık Havale ve EFT ücretleri

Bu yazımızda sizler için 2020 yılında Türkiye’de tüm bankalar tarafından dijital bankacılık diye adlandırılan sistem üzerinden yapılan para transferlerinde alınan ücretleri derledik.

Dijital bankacılık altyapısı altında internet veya mobil bankacılık üzerinden yapmış olduğunuz havale ve EFT ücretleri için bankalar kendi belirledikleri bir ücret tahsil etmektedir. Bazı bankalar bu hizmetleri ücretsiz sunarken, bazı bankalar da çok yüksek bedeller tahsil edebilmektedir.

2020 yılı mobil bankacılık eft ve havale ücretlerini aşağıdaki tabloda bulabilirsiniz. İlk sütunda banka adı, daha sonra sırasıyla havale ücreti, eft ücreti ve geç eft ücretini bulabilirsiniz. Geç EFT ücreti bazı bankalar tarafından 16:00-17:00 saatleri arasında yapılan EFT transferleri için alınan ücrettir.

Banka AdıHavale ÜcretiEFT ÜcretiGeç EFT
AKBANK3TL6,75TL9,50TL
ALTERNATİFBANK2TL4TL6TL
ANADOLUBANK4TL4TL
DENİZBANK2,5TL-2,75TL6TL8,5TL
QNB FİNANSBANK2,75TL6,25TL9TL
FİBABANKA0TL0TL8TL
HSBC BANK2,75TL6,5TL9TL
ING BANK3TL6,75TL9TL
ŞEKERBANK2,75TL5,5TL8,1TL
ZİRAAT BANKASI2,75TL6TL9TL
GARANTİ BANKASI3,5TL7,75TL11,25TL
HALK BANKASI1,67TL-1,90TL4,29TL
İŞ BANKASI2,90TL6,5TL9,5TL
VAKIFLAR BANKASI3TL6,75TL9,5TL
ICBC TURKEY BANK0TL0TL
TURKISH BANK
TÜRK EKONOMİ BANKASI2,5TL5,4TL7,5TL
YAPI VE KREDİ BANKASI1TL-1,2TL3,5TL
AKTİF YATIRIM BANKASI0TL0TL
ODEA BANK4,9TL4,9TL4,9TL
Yukarıda belirtilen internet ve mobil bankacılık para transferi ücretleri 16 Ocak 2020 itibariyle geçerli olan fiyatlardır. Bu yazıyı okuduğunuz gün ücretlendirmelerde bankalar tarafından değişiklik yapılmış olabilir.

Bazı bankalarda havale ücreti olarak iki farklı ücret belirtilmiştir. Bu ücretlerden daha ucuz olanı mobil bankacılık yani cep telefonuna yüklemiş olduğunuz banka uygulaması üzerinden yapılan transferde alınan ücrettir. İkincisi ise bilgisayardan yani internet bankacılığından yapacağınız transferin ücretidir. Bazı bankalar mobil bankacılığı teşvik etmek adına mobil bankacılıkta yapılan havale transferinde cüzi de olsa daha az ücret almaktadır.

Dijital Bankacılıkta Ücretsiz Havale ve EFT gerçekleştiren bankalar

Bankaların havale ve EFT ücretlerini incelediğimiz zaman sadece FİBABANKA, ICBC Bankası ve Aktif Yatırım Bankalarının koşulsuz olarak mobil ve internet kullanıcılarından herhangi bir para transfer ücreti almadığını görüyoruz. Bu duruma ek olarak çoğu kişinin de bildiği QNB Finansbank’ın şubesiz bankacılık hizmeti olan ENPARA kullanıyorsanız da ücretsiz havale ve EFT yapabiliyorsunuz. ING Bank da yakın zamanda ING KOBI Dijital müşterilerine para transferlerinde havale ve EFT ücreti almayacağını duyurdu ve bu uygulama devam ediyor.

Her banka kendi bankasında özellikle vadesiz hesapta para tutan sadık müşterilerine yukarıdaki tabloda belirtilen tarife dışında bazı avantajlar sunabiliyor. Eğer bankada belli bir miktarın üzerinde para tutuyorsanız veya otomatik fatura ödemelerinizi, maaş ödemelerinizi bu banka üzerinden gerçekleştiriyorsanız, bu ücretlerin sizden alınmaması yönünde talepte bulunabilirsiniz. Biraz pazarlık ile siz de internet bankacılığında havale ve EFT transferlerinizi ücretsiz hale getirebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir