Borç Transfer Kredisi Nedir?

BORÇ TRANSFER KREDİSİ NEDİR?

Borç transfer kredisi genellikle kredi kartı borcunu bir ihtiyaç kredisi ile yapılandırmak için oluşturulmuş bir sistemdir. Aynı zamanda birden fazla kredi veya kredi kartı borcu olan ve borcunu ödemekte zorluk çekenler için ödemeyi kolaylaştıran borç transferi ile borçlar tek bankada da toplanabilmektedir. Tek bankada borcu toplayan sistem, borçlunun borçlarını daha kolay ve düzenli bir şekilde ödemesini sağlamaktadır. Diğer bankalara olan borcu kapatıp bir yere toplayarak tüketiciye uzun vadede ödeme planı sunmaktadır.

Borç Transferi Kredisinin Koşulları Nelerdir?

Borç transferi kredisinde ilk önce bilinmesi gereken kredi borcunun transfer kapsamına olmadığıdır. Borç transfer kredisi genel olarak kredi kartı borcunu kapsar fakat ihtiyaç kredileri de eklenebilmektedir. İkinci olarak da borcun belirli bir kısmı değil tamamı transfer kredisi veren bankaya devredilmelidir. Çünkü borcun hepsi devredilip diğer bankalardaki borçlar kapatılarak tek çatı altında toplanabilmektedir. Transfer sırasında bankalar ile yapılan para gönderimi işlemlerinde alınmadığı borçlu tarafından bilinmesi gerekmektedir. Kredi kartı borcunda ise kredi kartı borcundan farklı olarak borçlunun bankayla görüşmesi gerekmektedir. Borç transfer kredisi kredi kartı borcunu ödemekte zorluk çekenlerin, birden fazla bankaya borcu olanlara borç çakışması, ödemenin unutulması, borç takibinin zorlaşması ya da borçta aksama gibi durumda borçluya kolaylık sağlar.

Borç Transfer Kredisi Veren Bankalar

Borç transfer kredisi, aktif olarak çalışan Akbank, Garanti, Vakıfbank, Yapı Kredi, Finansbank, Denizbank, ING Bank ve birçok banka tarafından verilmektedir. Tüm bankaların kendi belirlemiş olduğu faiz oranları ve kampanyaları ile borç transferi yapılmaktadır. Borç transfer kredisi kredisinde tüketicinin borcunu belirlenen bankada yeni bir sözleşme imzalanmaktadır. Borç transferi kredisinde bankaları vadeleri ve faiz oranları değiştiğinden tüketiciye en uygun şartları veren bankalar araştırılıp doğru bir banka seçilmelidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir