Kredi Kartından Kesilen Kart Ücretlerini Geri Alma Yöntemi Bulundu!

Kredi kartı kullanımı artmakta olup, ülkemizde her geçen gün cüzdanlardaki kart sayısı giderek artmaktadır. Ancak bankalarda kredi kartı alanlar için kart aidatı adı altında kesinti yapmakta. Ancak kredi kartından kesilen kart ücretlerini geri alma yöntemi var.

Bankalardan en çok kullandığımız hizmetler arasında bulunan banka hesapları ve kredi kartları, zaman zaman bakiyemizde bulunan tutarlardan ya da kredi kartı kullanılabilir limitlerimizden belirli kesintiler yapmaktadır.

Bu kesintiler, genellikle hesap işletim ücreti veya da kart aidatı gibi isimler ile ekstremize yansımaktadır. Her ay, üç ayda bir ya da altı ayda bir yapılan bu kesintiler için miktarlar düşük olduğundan dolayı binlerce banka müşterisi herhangi bir işlem yapmamakta ya da bu kesintileri durdurmak adına bankalar ile bir görüşme yapmamaktadır.

Fakat, kredi kartı aidatı konusunda geçtiğimiz yıllarda atılan adımlar ile birlikte, bankaların böyle bir işlem yapmaları konusunda haksız oldukları tespit edilmiş ve kişilerin hesabından kesilen ücretlerin tekrar iade edilmesi söz konusu olmuştur.

Kredi Kartı Aidatı Nasıl Geri Alınır?

Resmi olarak kredi kartı aidatı hakkında yayın yapılmasının ardından, kişiler önemsemedikleri bu küçük tutarlar için bir anda harekete geçmiş durumdadır. Çünkü yıllardır kullanılan kredi kartlarında, zaman zaman yapılan bu kesintiler uzun vadede çok ciddi rakamlara uylaşmaktadır. Bundan dolayı, aidatların geri alınabilmesi için etkili yöntemlerin bulunması şart olmuştur.

Öncelikle, kişilerin kredi kartlarında meydana gelen kesintiler ile ilgili bir tespit yapılması gerekecektir. Başvuru işlemleri sırasında dilekçeye yönelik bir işlem yapılacağından dolayı, kullanmış olduğunuz kredi kartından ne kadarlık bir kesinti yapıldığını öğrenmeniz, dilekçeniz de çok daha doğru bilgileri yazmanızda size yardımcı olacaktır.

Kredi kartınız ya da banka kartınızdan yapılan kesintilerin miktarını öğrenmek için mobil bankacılık uygulamanızı ve internet bankacılığı hesabınızı kullanarak, geçmişe dönük hesap özeti alabilirsiniz. Bunun yanı sıra banka şubelerinden de işlem yapabilirsiniz. Gereken tutarları tespit ettikten sonra da aşağıda belirteceğimiz yöntemleri kullanarak, kredi kartı aidatı için iade talebinde bulunabilirsiniz.

  • Müşteri Hizmetleri
    Haksız olarak kesilen kart aidatları için ilk başvurunuzun müşteri hizmetlerine yapılması gerekmektedir. Burada kartınızda yapılan kesintilerin resmi olarak iade edilmesi gerektiğini, bundan sonraki süreç için de hiçbir şekilde kredi kartı aidatı ödemek istemediğinizi belirtmelisiniz. Müşteri hizmetleri ile yapacağınız bu görüşme sırasında bir itiraz formu oluşturulacak ve bankanın genel merkezi tarafından çok kısa bir sürede aranarak, durumunuz hakkında bilgi alabileceksiniz.
  • Banka Şubeleri
    Eğer müşteri hizmetleri ile yaptığınız görüşmeden bir netice alamamışsanız ya da daha hızlı işlem yapmak isterseniz, doğrudan banka şubelerine gidebilirsiniz. Banka şubeleri aracılığı ile yapacağınız başvuru işlemlerinde, sizden bir dilekçe doldurmanız istenecektir. Bu dilekçeyi hazırladıktan sonra, doğrudan genel merkeze gönderilmesi üzere bankaya teslim edebilirsiniz.

Kredi Kartı Aidatı İtiraz Dilekçesi Nasıl Hazırlanır?

Kredi kartı aidatı için iade ve iptal işlemlerinin yapılabilmesi için gerekli olan dilekçenizde, aşağıda belirteceğimiz bilgilerin kesin olarak yazılması gerekmektedir.

  • Banka tarafından verilen müşteri numaranız
  • Kesinti yapılan kredi kartınıza ait kart numarası
  • İsim ve Soyisim
  • TC kimlik numaranız

Yukarıdaki bilgileri kullanarak yapacağınız dilekçeyi, kesinlikle ezbere doldurmamalısınız. Resmi nitelikte olan bu dilekçenin hazırlanması için deneyimli kişilerden yardım alabilir ya da belirteceğimiz özelliklere uygun bir şekilde dilekçe hazırlayabilirsiniz. Öncelikle dilekçenizin kısa olması gerekmektedir.

Bundan dolayı, dilekçenize başlarken konu açıklamasında kredi kartınızdan kesilen aidatların iade edilmesini ve kullanım sağladığınız andan itibaren yeni bir kesinti yapılmamasını talep ettiğinizi belirtmelisiniz.

Dilekçede talep ettiğiniz işlemleri yazdıktan sonra, ne kadar kesinti yapıldığını ve yapılan kesintilerin iade edilmesini istediğiniz hesabın IBAN adresini de dilekçenize eklemelisiniz. Son olarak da dilekçenizin sağ alt kısmına adınızı ve soyadınızı yazarak imzalamanız gerekecektir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir