TSK 388 Ton Fındık Alımı Yapacak! Fındık Fiyatları Ne Kadar Olacak?

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) 2018 yılı ilk 6 ay için TMO’dan (Toprak Mahsülleri Ofisi) 388 ton fındık alımı yapacak. Üreticiler bu alımdan oldukça memnun kalacak!

Gelen resmi bilgilere göre Milli Savunma Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı arasında bir süre önce gıda maddeleri tedariki protokolünün imzalanması yapıldı.

İmzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde TMO tarafından Mili Savunma Bakanlıgˆına iki parti halinde toplam 388 ton kavrulmus¸ ic¸ fındık teslim edilecek. İlk teslimat olan 263 ton kavrulmuş iç fındık 15 Ocak-15 S¸ubat tarihlerinde verilecek. İkinci parti olan 125 ton teslimat ise 1-30 Haziran tarihlerinde teslim edilecek.

Teslimatlar, Niğde/Bor, Çatalca, Kayseri ve Gölcük Ana ikmal Merkez Komutanlığı ve Birlik noktalarına yapılacak.

Fındık Fiyatları Ne Kadar Olacak?

Fındık fiyatları 2017 sonlarına kadar düşüş sergilemiş sonrasında gelen ihaleler ve verimin artması nedeni ile yükselişini sürdürdü. Bu artışın ardından bir sevindirici haber de TSK’dan geldi. 2018 yılının ilk 6 ayı için TMO’dan 388 ton fındık alımı yapacak. Karadeniz bölgesi için fındık üretimi ve satışı ticari anlamda oldukça önemli. Fındık ihracatının yükselmesi, üreticiler adına hem sevindirici hem de bölge esnafının gelirini daha da artırmakta. Ancak fındık borsasındaki düşüşlerin önüne engel olamayan küçük üreticiler, ürettikleri fındıkların maliyetini bile bazen çıkaramamakta. Bu nedenle gelecek olan ihaleler ve alımlar fındık üreticilerin beklediği haberler arasında.

Ekonomi uzmanlarına göre 2018 yılının fındık üreticileri adına olumlu gelişmelerin yaşanacağı beklentisi mevcut. Bununla beraber fındık fiyatlarının artması gündemde. Şuanda ordu ve giresun fındık fiyatları kesintiler dahilinde 10 TL’den seyretmekte.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir